Jul 31

Gouden Film en kans op een ‘Europese Oscar’

Hartenstrijd

De romantische komedie Hartenstrijd is bekroond met een Gouden Film. Het vervolg op Hartenstraat heeft meer dan 100.000 bezoekers getrokken. Dat maakte het Nederlands Film Festival dinsdag bekend (bron: nu.nl)

Hartenstrijd vertelt over een sexy kroegbaas (Tibor Lúkacs) die wil bewijzen dat hij ook met vrouwen kan afspreken zonder seks met ze te hebben. Hij wordt verliefd op een motoragente (Jennifer Hoffman) die alleen maar afspraakjes wil voor de seks.

Elle

De Franse film Elle van Paul Verhoeven maakt kans op drie European Film Awards. De kanshebbers voor de prijzen van de European Film Academy, ook wel de Europese Oscars genoemd, werden zaterdag 5 november bij het filmfestival in Sevilla bekendgemaakt. Elle is genomineerd in de categorieën beste Europese film, beste Europese regie en beste Europese actrice. De awards worden op 10 december voor de 29ste keer uitgereikt. (bron: nu.nl)

Op nu.nl geeft Dirk Zeelenberg (47) een lovende beoordeling over de film:
Elle vond ik echt zo’n geweldige film. Jezus mina, daar viel naar mijn bescheiden mening alles op zijn plek. Schitterend gespeeld, waanzinnig geregisseerd. Na het zien van de film was ik trots dat Paul Verhoeven een Nederlander is. Ik vind het ook te gek dat de film de Franse Oscar-inzending is. Wat zou het tof zijn als hij hem wint. Er wordt in deze film op een dermate hoog niveau geacteerd, fantastisch. Ik heb in Zwartboek een heel klein rolletje mogen spelen, maar ik zou zo graag weer een keer met hem willen werken. Dit is trouwens absoluut geen open sollicitatie. De verkrachtingsscène die in de film centraal staat is natuurlijk schokkend, maar ik houd wel van heftige films die zware thema’s behandelen.” (bron: nu.nl)

Indien u vragen heeft mail ons gerust op wiljan@redsquarefilm.nl

Leave a reply