Jul 31

Drama Lucia de B. wint Italiaanse publieksprijs voor beste film

De Nederlandse thriller Lucia de B. heeft op het prestigieuze Milaan International Film Festival de publieksprijs voor beste film gewonnen.

Het is de vierde prijs die Lucia de B. in Milaan krijgt. De film van regisseur Paula van der Oest werd eerder al door een jury van experts bekroond voor beste regie, beste hoofdrolspeelster (Ariane Schluter) en beste montage (Marcel Wijninga). De uitslag van de publieksprijs wordt pas na het festival bekendgemaakt.

De film, die vertelt over de Haagse verpleegkundige die jarenlang vast zat voor moorden die ze niet had gepleegd, was onder meer vorige jaar de Nederlandse inzending voor de Oscars. De film redde het tot de shortlist, de laatste selectie voordat de nominaties bekend worden gemaakt. Er wordt ook gewerkt aan een Amerikaanse remake van Lucia de B.

Paula van der Oest legt momenteel de laatste hand aan de verfilming van Tonio, het boek van A.F.Th. van der Heijden over het rouwproces na de dood van zijn zoon. De film, met in de hoofdrollen Pierre Bokma, Rifka Lodeizen en Chris Peters, is begin oktober in de bioscopen te zien.

Bron: nu.nl

Leave a reply